P.A. in de liefde

Liefde en genegenheid, één van onze meest primaire behoeften. De ware liefde vinden. Op zoek naar een gelijkwaardige partner die naast je staat. Een diep verlangen, dat voor de meesten van ons redelijk spontaan kan worden ingevuld. Maar wat nou als je financieel onafhankelijk of bekend bent, of geen tijd hebt om op zoek te gaan? Hoe vind je dan die oprechte ware liefde? Hoe weet je dat die liefde écht is en zonder bijbedoelingen? Dan overwin je je schroom en benader je een high end matchmaker.

P.A. in de liefde

“Ik wil dat mensen mij bellen en zeggen: “Oh Patricia, ik ben zo verliefd!” Patricia Huijbers Koenders is personal matchmaker en eigenaresse van High Quality Matching (HQM). Het enthousiasme spat ervan af. Patricia zit bijna 10 jaar in het vak, ze zette meerdere relatiebureaus op voor verschillende doelgroepen, en werd de laatste jaren steeds vaker benaderd door mensen die er de voorkeur aan geven om in volledige discretie te werken. Die niet in een database willen staan, omdat ze anonimiteit belangrijk vinden. “Die wens heb ik ingevuld, vervolgt Patricia, ‘Ik ben de “personal assistent in de liefde” binnen het high-end segment. Ik bemiddel zeer succesvolle mannen en vrouwen, die hun sporen hebben verdiend in business en entertainment. Bij HQM werk ik 1 op 1, en ben de enige die van intake tot succesvolle date de persoonlijke gegevens ziet. Dat is ook precies wat mijn cliënten willen: 100% persoonlijk, discreet en uniek. Bovendien: ik bén high quality en ik breng high quality. Daarom ben ik deze weg verder ingeslagen.”

Unieke manier van werken

“Ik schrijf een cliënt pas in, wanneer ik ervan overtuigd ben dat er een wederzijdse klik is. Want die klik en wederzijds vertrouwen is het belangrijkste in de zoektocht. Eerlijk duurt het langst en ik ben eerlijk en waar nodig ook confronterend.
Ik zoek de kandidaten voor mijn cliënten via mijn uitgebreide netwerk en heel gericht adverteren, en soms schiet er al iemand in mijn gedachten tijdens het kennismakingsgesprek. Ik heb geen kandidaten database, of een algoritme die keuzes voor mij maakt. Mijn kandidaten zijn altijd -hand picked-. Als ik geloof in de kandidaat die zich aanmeldt, neem ik daar contact mee op. Degene die ik interessant vind, ga ik online screenen. Ik ben dan eigenlijk een soort privédetective. Ik moet weten: wie is diegene, kloppen de gegevens wel, is die foto recent? Ik investeer veel tijd in het opstellen van een persoonsbeschrijving en achtergronden check. Daarmee achterhaal ik of degene wel oprecht en eerlijk is. Een geschikte kandidaat is de eerste die meer informatie over mijn cliënt krijgt, die is uiteindelijk de eerste die -ja- moet zeggen tegen het profiel van mijn cliënt. Pas daarna ga ik hem/haar voorstellen aan mijn cliënt.”

Coaching en persoonlijke begeleiding

Wat we willen is niet altijd wat we kunnen krijgen, dat is een fact of life. De realiteit is soms hard voor ons wensenlijstje. Die jongere vrouw moet jou ook zien zitten en die intelligente man is niet altijd zo empathisch als je zou willen.
“Waarden, normen, niveau, intelligentie, aantrekkingskracht, achtergrond en levensfase zijn belangrijke punten in de zoektocht naar een geschikte partner, vervolgt Patricia. Mijn missie is het totaal ontzorgen in de zoektocht naar de liefde en de beste match vinden voor mijn cliënten. Ik vind daarin mijn adviserende en coachende rol zeer belangrijk. Als voorbeeld zijn er mensen die lang getrouwd zijn geweest, een carrière hebben gemaakt, keihard gewerkt en veel geld verdiend hebben. Maar door het harde werken is wel het huwelijk gestrand. Daarover gaan we het gesprek dan aan. Kijk naar wat je zélf anders had kunnen doen. Wat zou je nu anders doen? Denk ook na over wat je voor ogen hebt in een partner en ga dieper bij jezelf te rade.
Naast het adviseren en begeleiden kan Patricia ook helpen bij andere zaken rondom daten. Een stylist en een fotograaf begeleiden je desgewenst om je ook uiterlijk helemaal klaar te maken voor een nieuwe liefde. Een fotograaf is in staat je op een andere manier te portretteren dan jij jezelf ziet. De styliste kan je helpen met je visuele presentatie en de manier waarop je overkomt. Kortom: alles wordt je uit handen genomen en met de grootste zorg en oog voor kwaliteit uitgevoerd.
Een relatie moet tijd hebben om te groeien en tot bloei te komen en daar help ik graag bij. Ik kan met advies soms net dat kleine beetje bijsturen om de bloei te bevorderen”, zegt Patricia.