Als je ontdekt dat iemand zich anders voordoet tijdens het daten.

Introductie.

Weet je nog die date waar je helemaal enthousiast over was, omdat die persoon op papier zo geweldig leek? Nou, ik had ooit zo’n date. Maar toen ik diegene beter leerde kennen, ontdekte ik dat hij eigenlijk heel anders was dan hij zich voordeed. Dat zette me aan het denken over hoe we hiermee omgaan tijdens het daten.

Het perfecte plaatje versus de realiteit.

Dus daar zat ik, met mijn idee van hoe fantastisch deze persoon was op basis van zijn datingprofiel. Maar toen we elkaar ontmoetten, kwam ik er al snel achter dat die niet helemaal matchte met het beeld dat ik kreeg.
Ik begon kleine dingen op te merken die niet helemaal leken te kloppen. Tegenstrijdige en steeds veranderende verhalen naarmate we elkaar beter leerden kennen.

Een eerlijk gesprek aangaan.

Uiteindelijk besloot ik het erover te hebben. Ik vertelde hem gewoon rechtuit dat ik me verward voelde door bepaalde dingen en hoe het me deed twijfelen. Het was een moeilijk gesprek, maar het gaf ons allebei de kans om eerlijk te zijn over wat we wilden.

Voor mij was het belangrijk om mijn eigen grenzen te respecteren. Ik realiseerde me dat het oké is om teleurgesteld te zijn en dat ik niet vast hoefde te blijven zitten in iets wat niet goed voelde. Mensen zijn niet perfect, en dat is oké.

Groeien en leren.

Deze hele situatie heeft me echt aan het denken gezet over wat ik zoek in een partner en over mezelf. Het heeft me geleerd om eerlijk te zijn over mijn verwachtingen en om open te staan voor gesprekken, zelfs als ze moeilijk zijn.

Daten is een reis van zelfontdekking. Soms kom je onderweg dingen tegen die je niet verwacht, en dat is oké. Het belangrijkste is om eerlijk te zijn naar jezelf toe, je gevoelens serieus te nemen en open te staan voor gesprekken. Want uiteindelijk kan zelfs een teleurstelling je helpen groeien en leren.

Mijn naam is Patricia, ik ben personal matchmaker en eigenaar van High Quality Matching.
Niet iedereen heeft behoefte aan matchmaking, omdat het zoeken naar een partner zelf wel lukt. Maar velen lopen tijdens het daten tegen een aantal issues aan. Dat kan zijn dat je niet exact weet wat je zoekt in een relatie, je de verkeerde mensen aantrekt of weer in bepaalde valkuilen loopt. Voordat je op zoek gaat is het belangrijk om eerst goede inzichten in jezelf te krijgen. Tijdens de coaching gaan we dieper in op wat je nu echt zoekt in een partner en welke verwachtingen je hebt van een relatie.