De matchmaker en de fotograaf:

Een verrassende vergelijking

Als ik terugdenk aan mijn fotoshoot, voel ik veel gelijkenis met mijn eigen werk. Het was spannend, ik was nerveus en het was verrassend. Maar vooral, het bracht me tot een interessante gedachte: de verrassende gelijkenissen tussen een fotograaf en een matchmaker. Twee verschillende beroepen op het eerste gezicht, maar als je er dieper induikt, hebben ze eigenlijk veel met elkaar gemeen.

Het vangen van gevoelens

Een goede foto is meer dan alleen een plaatje, het vangt een gevoel. Het lijkt alsof de fotograaf, net als een matchmaker, in staat is om de kern van een persoon vast te leggen. Tijdens de shoot zag ik hoe de fotograaf niet alleen mijn uiterlijk vastlegde, maar ook mijn persoonlijkheid. Die blikken, die glimlach die je ogen doet stralen, dat zijn momenten die alleen een expert kan vastleggen. Het deed me denken aan hoe ik als matchmaker niet alleen naar oppervlakkige eigenschappen kijk, maar ook naar de diepere kern van een persoon.

Het loslaten van controle

Een van de opvallende overeenkomsten tussen de fotograaf en de matchmaker is het loslaten van de controle. Tijdens de shoot besefte ik hoe ik stap voor stap de controle uit handen gaf, vertrouwend op de expertise van de fotograaf voor het beste resultaat. Het is vergelijkbaar met daten, waarbij je jezelf openstelt voor nieuwe ontmoetingen en vertrouwt op de matchmaker om de juiste partner te vinden.

Eerlijkheid als basis

Een andere overeenkomst tussen deze experts is eerlijkheid. Een goede foto liegt niet en toont wie je echt bent. De fotograaf heeft het inzicht om de juiste persoonlijkheid vast te leggen, zelfs als dat soms confronterend kan zijn. Op dezelfde manier is eerlijkheid een essentiële factor voor een matchmaker. Het draait niet alleen om het vinden van een partner, maar om het vinden van de juiste partner, gebaseerd op oprechte kenmerken en verlangens.

Een onverwachte verbinding

Bladerend door de foto’s van de shoot, realiseerde ik me steeds meer de verrassende vergelijking tussen de fotograaf en de matchmaker. Beiden zijn ze gedreven in het vastleggen van de essentie van een persoon, het coachen van het loslaten van je controle, en eerlijkheid bieden. Het is bijzonder hoe een ervaring, zoals een fotoshoot, ons kan laten nadenken over andere momenten in ons leven. Misschien zijn de beste foto’s, net als de beste relaties, diegene waarbij we onszelf volledig laten zien, met alle kwetsbaarheden en prachtige imperfecties.

De matchmaker en de fotograaf

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen

Marye Photography

Mijn naam is Patricia, ik ben personal matchmaker en eigenaar van High Quality Matching.
Ik werk met succesvolle, financieel onafhankelijke singles die hun leven op orde hebben, maar moeite ervaren bij het vinden van de juiste partner.

Ik heb 11  jaar ervaring als matchmaker en ben na het opzetten van een succesvol relatiebureau mij exclusief gaan richten op het hoge segment, waarbij ik mij volledig kan richten op een select aantal klanten.