Blog, Artikelen, Verhalen, Advies en Inzichten

Liefde is een prachtig en complex onderwerp, en online of offline daten is tegenwoordig een veelvoorkomende manier om die speciale persoon te vinden. Als datingexpert heb ik de afgelopen 11 jaar talloze singles geholpen bij hun zoektocht naar liefde en geluk. Of je nu nieuw bent in de datingwereld, al een tijdje aan het daten bent, of gewoon op zoek bent naar wat inspiratie en advies, dan is deze blog voor jou.

Echte liefde onthuld: een diepe verbinding van respect en vertrouwen

In een wereld waarin snelle flirts en oppervlakkige banden vaak de boventoon voeren, blijft echte liefde een mysterie dat we allemaal willen ontrafelen.
Het gaat verder dan alleen de vonken van verliefdheid; het is een diepgaande connectie gebaseerd op respect, vertrouwen en begrip.

Maar hoe weet je nou of het écht is?
In dit stukje gaan we bekijken wat echte liefde eigenlijk betekent, hoe je het herkent, en waarom het zo belangrijk is. Dus laten we samen ontdekken wat echte liefde werkelijk is

De Fotograaf en de Matchmaker: Een verrassende vergelijking

Stel je voor een wereld waarin een klik van de camera net zo krachtig is als een match tussen twee mensen. Dit is de wereld waarin de fotograaf en de matchmaker samenkomen. Tijdens mijn recente fotoshoot werd ik herinnerd aan de gelijkenissen tussen deze twee passievolle en verschillende beroepen.

In deze blog ontdek je de overeenkomsten tussen de fotograaf en de matchmaker: van het vastleggen van emoties tot het loslaten van controle en het belang van eerlijkheid. Dus leun achterover, ontspan, en laat je meevoeren in de wereld van de fotograaf en de matchmaker.

Als je ontdekt dat iemand zich anders voordoet tijdens het daten

Weet je nog die date waar je helemaal enthousiast over was, omdat die persoon op papier zo geweldig leek? Nou, ik had ooit zo’n date. Ik realiseerde me dat het perfecte plaatje dat we soms van iemand hebben, niet altijd overeenkomt met de realiteit. Kleine signalen begonnen zich op te stapelen; tegenstrijdige verhalen, inconsistent gedrag, en steeds veranderende verhalen naarmate we elkaar beter leerden kennen.
Wil je weten hoe ik omging met de ontdekking dat iemand zich anders voordeed tijdens het daten?

Het Juiste Moment voor Intimiteit: Een Balans tussen Daten en Seksualiteit

Daten en seksualiteit kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, vooral als je wilt weten wanneer het juiste moment is om intiem te worden zonder het gevoel te hebben dat je als single wordt gebruikt.
In deze blog gaan we het hebben over hoe je dit kunt aanpakken zonder jezelf te verliezen. Het draait allemaal om luisteren naar je gevoelens, open communicatie met je partner, en het behouden van zelfrespect. Dus, als je wilt weten hoe je dit alles in balans kunt houden, lees dan snel verder!

Waarom het aanpassen van je wensenlijst belangrijk kan zijn

Op zoek gaan naar de perfecte partner kan aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. We hebben allemaal onze ideale wensenlijst – die lange lijst met eigenschappen en kwaliteiten die we graag zouden willen zien in een partner. Maar wat als het vasthouden aan deze lijst ons juist belemmert in het vinden van liefde? Vaak bestaat onze wensenlijst uit ideale scenario’s – de perfecte lach, interesses die naadloos aansluiten op de onze, en exact de juiste persoonlijkheid. Maar in de echte wereld zijn mensen niet perfect.

De Stille Schaduw van Ghosting

Ghosting is eigenlijk gewoon wanneer iemand plotseling stopt met praten, zonder waarschuwing.
Voor mensen die nog steeds op zoek zijn naar liefde, is het niet gewoon het einde van een gesprek. Het kan je echt verdrietig maken en je een beetje verward doen voelen, alsof je niet belangrijk bent. Ghosting betekent niet alleen dat iemand je berichten negeert.
De impact voor singles is enorm en zorgt ervoor dat mensen zich onzeker voelen, waardoor ze het gevoel krijgen dat anderen hen niet serieus nemen.

Van Thee tot Liefdesmatch

Als achtjarige ontdekte ik mijn passie voor verbinden en zorgzaamheid. In het kleine dorp waar ik opgroeide, viel het me op dat bejaardenwoningen vaak eenzaam waren. Deze observatie liet me niet onverschillig. Het idee dat die opa’s en oma’s alleen woonden, raakte me diep. Deze vroege ervaringen openden mijn ogen voor mijn eigen empathie. Het zaadje voor mijn huidige werk in het matchen van singles werd geplant. Ik ontdekte dat ik vreugde vond in het bij elkaar brengen van mensen, of het nu ging om een eenvoudig kopje thee of een meer betekenisvolle connectie.

Waarom het belangrijk is elkaar in het begin van een relatie vaak te zien?

In een relatie draait alles om groei, verbinding en het ontdekken van elkaars diepste essentie. Een manier om deze aspecten te versterken, is door regelmatig samen te daten en op avontuur te gaan, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of een weekendje weg.
Hier zijn een paar redenen waarom dit zo waardevol is: diepere verbinding, variatie in omgeving, verbeteren van communicatievaardigheden, ontdekken van gedeelde interesses, Quality time, enz…

De illusie van de perfecte match:
Een ode aan de zoektocht

Als matchmaker weet ik dat het idee van de perfecte match een beetje als een sprookje klinkt. Iedereen is anders, met zijn of haar eigen ervaringen en dromen. Dat maakt het zoeken naar de perfecte match juist zo interessant. Het is alsof we bezig zijn met het schilderen van een kunstwerk met alle kleuren van individualiteit, op zoek naar de combinatie die ons leven verrijkt.

Relaties veranderen voortdurend, net als wijzelf. Wat we nu als perfect beschouwen, kan in de toekomst anders zijn.

Dating jaren 80/90 versus Moderne Dating

Onlangs dook ik in mijn oude dagboek en kwam ik herinneringen tegen aan mijn allereerste echte verliefdheid.
Toen ik 15 was, was ik smoorverliefd op een oudere jongen die helaas geen aandacht aan mij schonk. Dit dwong me om actie te ondernemen om zijn aandacht te trekken.
In een tijd zonder Instagram, Facebook of mobiele telefoons moesten we creatief zijn om contact te maken.

Als ik dit nu lees, voel ik me opeens behoorlijk oud ☺️😅

De kracht van liefde:
Het mooie werk van cupido

Er is iets bijzonders aan de kracht van liefde.
Het is als een warme, omhelzende deken die ons omringt en ons hart vervult met vreugde.
Als datingexpert kan ik met volle overtuiging zeggen dat er niets mooiers is dan dat warme gevoel wanneer je de juiste mensen bij elkaar brengt en ze verliefd op elkaar worden. Het is als het creëren van kleine liefdesverhalen, het laten bloeien van connecties en het vieren van de prachtige reis van twee mensen die samenkomen.

Het geheim van succesvol daten; Verbinding gaat verder dan een foto

Het is geen geheim dat online daten tegenwoordig de norm is geworden. Als datingcoach ontvang ik regelmatig vragen van singles die zich afvragen waarom ze maar geen succes lijken te hebben in de wereld van online dating. Laat me allereerst zeggen dat er talloze mensen zijn die elkaar online vinden en gelukkige, langdurige relaties opbouwen. Maar na 11 jaar ervaring heb ik een patroon opgemerkt dat steeds weer terugkomt, en het gaat om de manier waarop mensen online daten benaderen.

P.A. IN DE LIEFDE

“Ik wil dat mensen mij bellen en zeggen: “Oh Patricia, ik ben zo verliefd!”
Liefde en genegenheid, één van onze meest primaire behoeften. De ware liefde vinden. Op zoek naar een gelijkwaardige partner die naast je staat. Een diep verlangen, dat voor de meesten van ons redelijk spontaan kan worden ingevuld. Maar wat nou als je financieel onafhankelijk of bekend bent, of geen tijd hebt om op zoek te gaan? Hoe vind je dan die oprechte ware liefde? Hoe weet je dat die liefde écht is en zonder bijbedoelingen? Dan overwin je je schroom en benader je een high end matchmaker.

Open je hart voor nieuwe kansen in de liefde

Liefde is een van de meest opwindende avonturen in het leven. Het kan ons vreugde, vervulling en betekenis schenken, maar soms lijkt het onbereikbaar, verstopt achter twijfels en verleden.
Toch is er een krachtige waarheid die we niet uit het oog mogen verliezen: als je je hart openstelt voor nieuwe kansen en avonturen, kun je de liefde ontdekken die voor jou misschien onbereikbaar leek.

Relatiebemiddelaar Daten Partner search Plus Gelderland Matchmakingbureau Partner Search Spanje

Mijn naam is Patricia, ik ben personal matchmaker en eigenaar van High Quality Matching.
Ik werk met succesvolle, financieel onafhankelijke singles die hun leven op orde hebben, maar moeite ervaren bij het vinden van de juiste partner.

Ik heb 12 jaar ervaring als matchmaker en ben na het opzetten van een succesvol relatiebureau mij exclusief gaan richten op het hoge segment, waarbij ik mij volledig kan richten op een select aantal klanten.